Om Ti på topp i Senja kommune
26. februar - 1. oktober 2023

Ti på topp i Senja kommune arrangeres av Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets, en frivillig og ideell organisasjon og en del av Norges Bedriftsidrettsforbund, et særforbund i norsk idrett.

Vi har turer for alle. Start gjerne med de lette turene. De er korte og barnevennlige og godt egnet for å komme i gang. Etter hvert som du går deg i  form kan du velge blant turer av ulike lengde og vanskelighetsgrad. God merking gjør det enkelt og trygt å finne frem.   


Påmelding
Du kan velge om du vil delta som individuell deltaker, på et vennelag eller et familielag eller om du vil delta som del av en bedrift (som igjen kan deles opp i bedriftslag om man ønsker det). Lagene kan bestå av 3-8 personer. En bedrift kan konkurrere med andre bedrifter. Mer info om dette under avsnittet 'Premieutdeling' nedenfor.


Under menyvalget 'Registrere tur' øverst på siden har vi beskrevet hvordan du går frem for å registrere deg som deltaker og begynne å registrere turer.

Pris
Pris for å delta er 199 kr for de som er 13 år og eldre og kr 99 for de som er 12 år og yngre. Du kan legge til barn som ikke har egen mobil eller e-post under din egen profil på familielaget (koster kr 99 pr barn). Prisen inkluderer premie.


Turene

For at det skal bli enklere for deg å få oversikt over hvor turene er har vi delt dem inn etter i hvilken av de tidligere kommunene Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik turene befinner seg.  Sommerturene synliggjøres når vinterturene avsluttes. I appen kommer turene som er nærmest der du befinner deg opp øverst. 


Vi har tre kategorier turer: Lette (L), Moderate (M) og krevende (K). De lette turene består av korte og barnevennlige turer på inntil 5 km tur/retur og egner seg godt for nybegynnere. De moderate er inntil 10 km tur/retur, de fleste av disse egner seg også for barn og nybegynnere. De krevende turene er over 10 km tur/retur og passer for erfarne turgåere med god utholdenhet. For disse turene anbefaler vi godt turutstyr og gode fjellsko. 


Vinterturer (merket V)
Dette er lette og moderate turer i jevnlig oppkjørte traseer. For mange av disse turene finner du oversikt over nå de ble sist ble oppkjørt på skisporet.no (kan også lastes ned som egen app 'Skisporet.no'. For de øvrige turene er informasjon om løypekjøring lagt ut på en nærmere angitt nettside/facebookside. Vinterturene varer frem til det blir varslet i turbeskrivelsen at de blir tatt ned. Da tar vi ned merking og turmålskodeskiltet, men det vil være mulig å registrere vinterturene via appen til og med søndag 28. mai.  


Merking

Startstedene er merket med Ti på topp-skilt. Løypene er merket med røde/blå runde treskiver i busker og trær, røde/blå trepinner på bakken, pilskilt og blåmaling på løse steiner. Vær oppmerksom på at turbeskrivelsen og kartruten er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha gjerne med turkart for området - forslag til turkart er beskrevet i turbeskrivelsen. 


Premieutdeling
Premieutdeling på AMFI Finnsnes torsdag 16. november kl. 16.00-18.00. Vi premierer alle som besøker 7 ulike turmål eller mer. Er du 12 år eller yngre eller 70 år og eldre er premiekravet 5 ulike turmål. Vi kårer årets turbedrift og årets venne-/familielag. Vi kårer også årets turbilde. Send derfor inn bilder fra turene dine (last dem opp via Min side) eller del dem på Instagram (#tipåtoppsenja).


Årets turbedrift / årets lag
Rekkefølgen baseres på turer i snitt (antall turer pr deltaker). I årets turbedrift er det ingen begrensning på antall deltakere. Lagene må bestå av mellom 3 og 8 deltakere. Førstemann i bedriften/på laget som registrerer seg som deltaker kan opprette bedriften/laget. De øvrige knytter seg til disse når de registrerer seg. 


All ferdsel skjer på eget ansvar.

Ti på topp er et landsdekkende turtilbud med 40 lokale konkurranser rundt om i Norge. Nedenfor finner du oversikten over alle områdene